top of page

Бандата е създадена през 2018 г. и вече има три студийни албума зад гърба си, последният от които излезе едва преди няколко месеца. Стилът им се отличава с разнообразие и прескачане на жанрови граници. Може да очаквате балансиран микс от рок, ска, гръндж, пънк, хип-хоп, реге. Текстовете им, изпълнени с истории от и за живота, наблягат на емоции и теми, които докосват всички възрастови групи. Ако трябва да се обобщи с няколко думи: ще чуете песни за хората.

Cool Den са:

Никола Симеонов – китара / вокали

Ивайло Петров – китара / вокали

Васил Андрев – бас

Теодор Чирпанлиев - барабани

CoolDen
02_DownTown.jpg
02_DownTown_logo.png

Групата е сформирана през есента на 2018 г. От началото на 2019 г. има множество клубни участия – в „СУСИНИТО”, в „КЛУБЪ”, в „5-то Авеню”, участва на мотосъбори, на съвместни рок концерти и т.н. През 2023 г. участва и на рок фестивала MIDALIDARE ROCK IN THE WINE VALEY като част от първото After party. През ноември 2020 г. излиза техният първи албум, който се казва „Свят”, съдържащ общо пет песни. Едноименната им песен „Свят” е достигнала три поредни седмици първо място по слушателски гласове и е класирана за победител на месец февруари 2021 г. в класацията „Черната овца” на Радио Стара Загора. През юни 2024 г. се очаква да излезе техният втори албум, който се казва „Рок свят”, съдържащ общо осем песни.

DownTown е в състав:

Димо Димитров – китара / вокали

Димитър Краевски – бас / вокали

Антон Николов – барабани

DownTown
03_I.R.B.69.jpg
03_IRB_logo.png

Като редовен участник и организатор на фестивала групата няма нужда от особено представяне. Има много участия в клубове и фестивали като “Мидалидаре рок фест”, “Цвете за Гошо” “Дамасцена Рок”, като през полседната година се концентрира в това да твори нови авторски парчета и има предимно клубни участия. Кандидати за нови хитови заглавия са “30 души и едно прасе” и “Аз, ти, ний”.

I.R.B. 69 са:

Иво Руев – вокали / китара

Стоян Балев – бас / вокали

Трендафил Точев - китара

Борислав Борисов - ударни

I.R.B.69
04_Lampa.jpg
04_Lampa_logo.png

Създадена в края на далечната 2021. Стилът е алтернативен ФЪНК–РОК. Идеята за името произхожда от две лампи - едната е истинска и свети, а другата е мил спомен за общите преживявания в култовия клуб „Синя лампа“ от края на миналия и началото на новия век.

Lampa Inc. са:

Шу - соло китара 

Братчеда – вокали

Ор Джи – ритъм китара 

Линдзи - бас

Явката - барабани 

Lampa.Inc
05_NDR.jpg
05_NDR_logo.png

Nameless Day Ritual са добре познато име сред феновете на тежката сцена у нас.

Ядрото на проекта са Лъчезар Георгиев и Ася Катранджиева, а музиката им може да се опише като пленителна амалгама от тежки рифове и ембиънт.

След известна пауза бандата се връща на сцена.

NDR
06_SEE.jpg
06_SEE_logo.png

SEE е метъл група от град Стара Загора, създадена през 2016 г. Стилът е смесица от музикалните предпочитания на всеки от бандата и затова те самите си го определят, като „МЕТЪЛ”. Групата е с постоянно участие на българската фестивална и клубна сцена. През лятото на 2023 г. издават първото си EP, а в момента работят усилено по записите на дългосвирещ албум. Името SEE (Southeast End of Europe) показва мястото, където бандата е създадена, но също така и как те „виждат” в дълбочина заобикалящата ги обстановка, която пресъздават в своята музика.

SEE се състои от:

Деян Георгиев – вокали / китара

Светозар Нанев – бас / вокали

Станимир Ненчев - барабани

Динко Господинов - китара

SEE
07_SoS.jpg
07_SoS_logo.png

Spectre of Sanity e djent/metalcore група формирана през 2018 г. С издаването на едноименното си ЕР през 2019-та групата представя на публиката звук, съчетаващ мелодични и тежки вокали, пречупени през призмата на djent жанра. Истински активния период за бандата започва през 2023-та, когато към Атанас, Маги и Жо се присъединява Виктория (Vokyl). Заедно издават последния засега “Coming Home”

Състав:

Жо - вокали

Маги - бас / вокали

Атанас - китара

Виктория - барабани

SoS
08_SbS.jpg
08_SbS_logo.png

Групата е основана през 2021 г. от Кристиан Траусниг(барабани) и и Алекс Иванов (китара). По-късно към тях се присъединява бащата на Алекс - Евгени Иванов (бас). Стилът е Thrash/Core. Групата записва първия EP „Get Up“ в София през февруари 2022 г., а няколко месеца след това се състои и първият концерт. През февруари/март 2023 г. групата се завръща в студио Audislot и записва албума „Straight Through“.  На сцена бандата се е превърнала в гаранция за потни, енергични и забавни концерти.

Членове:

Крис - вокали / барабани

Алекс - китара

Евгени -  бас

SbS
09_Antifriz.jpg
09_Antifriz_logo.png

Антифриз е създадена през 2011-та в Пловдив. Групата е известна с парчетата си "Сър Стенли Ройс", "На село", "Магазин" и други. Стиловата ориентация на музиката им е разнородна, но предимно ориентирана към народен ска-пънк.

През 2017-та излиза първият им албум, озаглавен "Коалиция за умствено размразяване", а през 2022-ра се появява и втория с името "Кръчма". В края на същата година стават годишни победители в Z-Rock Рейнарс Рок Трамплин с песента "Две Напред, Две Назад”.

Антифриз са:

Георги Маджиров – китара  / вокали

Велизар Телбийски – бас / вокали

Георги Еринин - барабани

Antifriz
PBB
10_PBB.jpg

Подуене Блус Бенд

Подуене Блус Бенд е легендарната група на Васил Георгиев – Кръпката. Създадена през далечната 1989 и с песните си като „Бюрократ“, „Слънчев бряг блус“ и „Комунизмът си отива“  става един от символите на прехода. Васко Кръпката остава винаги верен на стила си и на феновете си и продължава да отстоява с песните си своята социална позиция. Някои от парчетата, които всички познаваме и в чиито текстове се разпознават поколения българи и са актуални и днес и са: “Ден след ден”, “Кучето на крайния квартал” “Нека бъде светлина”. През тази година групата отбелязва своя “35 години купон”.

bottom of page